Ò Fial Dels Carcinòls Vertuoses

A propos

Ô’Fial dels Vertuosos Carcinòls se propose de promouvoir la Culture Occitane et plus particulièrement Quercynoise au travers des vestiges de l’architecture rurale, des gens du terroir, de leur belle langue et de leurs traditions.
Tout ce qui peut et doit absolument se partager, c’est évidemment le savoir, mais aussi et surtout le savoir vivre et la Culture : il en va même du devenir de notre civilisation. Il est par ailleurs plus qu’urgent de procéder à cette collecte d’informations, dont les derniers détenteurs disparaissent quotidiennement.
Il est donc du devoir, de ceux qui détiennent le savoir de partager leur Culture.

LES QUERCYNOIS & LEUR CULTURE

  • Uno Casso Famuso : conte de Joseph Calcas

    , par Claude Vertut

    Uno Casso Famuso : Istòria del Josèp de Calcas. Escoutaz oquesto, diguèt Tirojusle. Qu’o très pans de creslo, opound bistonien, un des coumpognous, que counessio prou lou countaire. Boulèz plos dire que co ’s uno messourgo ; eh be ! coumbèni que per ne dire uno, me descaussorioi pas, mès boli (…)

  • Lo Lop e lo Rainal (Revirada de Claudi Vertut...)

    , par Claude Vertut

    Lo Lop e lo Rainal Revirada de Claudi Vertut d’un conte extrach de Contes et Legendes Populaires de Guyenne.
    Un jorn que lo lop èra aganit, diguèt al rainal : Ai pla talent, cresi que vau estre obligat de te manjar. Lo rainal li respondèt : Quò’s pas la pena de me manjar perçò que coneissi un (…)

  • Mon caire vièlh Mon caire vièlh, abrigat dins...

    , par Claude Vertut

    Mon caire vièlh
    Mon caire vièlh, abrigat dins tas ribas, Ont s’estorrèt, mon primadièr sojorn, Dins tos penjals, a l’auba de ma vida, I ai coneguts mas primièiras amors E lo parlar qu’ai servat de totjorn.
    Tas ribas d’Òlt, aun gardada memòria De mon agach qu’avistèt mon ostal, Ont soi (…)

PATRIMOINE

GASTRONOMIE

  • ARTICHAUTS VIOLETS AUX PETITS OIGNONS & SAFRAN de RASSIELS

    , par Claude Vertut

    Ingrédients pour 2 pers.
    2 bouquets d’artichauts violets 10 petits oignons grelots 1 pincée de curry 1 pincée de curcuma 3 pistils de safran 25cl de porto blanc 25cl vin blanc 1l de bouillon de volaille 1 cuillère à soupe d’huile d’olive
    Préparer le bouillon pour cuire les artichauts : (…)

  • LA SAINT VALENTIN AU CARRE NOIR

    , par Claude Vertut

    (function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0] ; if (d.getElementById(id)) return ; js = d.createElement(s) ; js.id = id ; js.src = "//connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3" ; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs) ;(document, ’script’, ’facebook-jssdk’)) (…)

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