La mica levada

, par Claude Vertut

LA MICA LEVADA
La vidéo : http://www.dailymotion.com/video/x4jz8xz_biais-n-7-causse-gramat-mica-levada_tv
extrait : " Viure al pais "Fr3

TRANSCRIPTION ET TRADUCTION RECETTE
Par les élèves de Marc Lagaly du collège Gambetta et du lycée Clement Marot de Cahors
Çò que cal :

Pel bolhon :
• De salat
• De caròtas, de patanons, de ravas, un caulet, de pòrres

Per la mica
• 4 uòus
• Un veire d’aiga
• 700 g de farina
• 20 g de levura
• Un plamponh de sucre
• Un pesuc de sal
• Un bocin de burre

Botar la vèlha lo salat a dessalar dins una topina ambe d’aiga. Lo lendeman òm jeta l’aiga. E òm far còire lo salat dins una ola ambe los legumes.

Per far la mica, dins un ensaladièr cal copar los uòus ambe l’aiga, lo sucre, la sal e lo burre. O mesclar tot, pèi ajustar la farina e trabalhar la pasta. Cal botar la levura al darrèr moment e pestrir coma cal.

Far una bòla de pasta, qu’òm plega dins un cabeçal enfarinat e òm bòta lo tot un pauc al caud a costat d’un radiator. Òm espèra doas oras lo temps que la pasta lève.

Quand la carn es cuècha ambe los legumes, se bòta la mica. La mica dèu còire pendent una ora dessus lo bolhon, totjorn plegada dins lo cabeçal.

La mique levée

Ingrédients :

Pour le bouillon :
• Du petit salé
• Des carottes, de pommes de terre, des raves, un chou, des poireaux.

Pour la mique
• 4 œufs
• Un verre d’eau
• 700 g de farine
• 20 g de levure
• Une poignée de sucre
• Une pincée de sel
• Un morceau de beurre

Mettre la veille le petit salé à dessaler dans un récipient plein d’eau. Le lendemain on jette l’eau. Et on fait cuire le salé dans une marmite avec les légumes.

Pour faire la mique, dans un saladier il faut mélanger les œufs avec l’eau, le sucre, le sel e le beurre. On ajoute la farine et on travaille bien la pâte. Il faut mettre la levure au dernier moment et à nouveau bien pétrir. On plie la boule de pâte dans un torchon enfariné et on la place à côté d’un radiateur pendant deux heures, le temps que la pâte lève.
Quand la viande est cuite avec les légumes, on place la mique au dessus de la marmite, toujours pliée dans son torchon.