Recettes Régionales

Articles de cette rubrique

  • Lo vin de noses / Le vin de noix

    , par Marc Lagaly

    Le vin de noix d’après une recette de Régis Mellac de Saint-Pierre-Lafeuille, transcrite par son fils Baptiste Mellac de 4eme (groupe occitan) au Collège Gambetta de Cahors
    Lo vin de nose
    40 noses culhidas a la Sent Joan (al mes de junh) 5L de vin roge de Caurs 75CL d’aiga-ardent 800gr de sucre 1 (...)

  • La Coupetado...De q’es aquò ?

    , par Claude Vertut

    La coupetado...De q’es aquò ?
    Es lou biais de dire en Lousèro : lou po perdut . Per uèch persounos : 200 g de po dur ( la bagou d’uno bagueto) 1 L de lach noun parat (entió) 5 iòus fres, sourtits lou mati dels nisás de las poulos. 13 moursèls de sucre (90 g en poudro). 5 prunèls (sourti lous closcs e (...)

  • La Trufada - La Trufade per Rose Jougounoux

    , par Marc Lagaly

    TRUFADA
    Aquo que cal : (4 personas) 1kg de patanas 400g de toma 1 gossa d’alh jolvert òli
    Etapas de preparacion :
    1- Pelar e lavar las patanas. 2- Copar en rondelas e aclapat la mitat. 3- Far coire pendent quinze minutas dins una padena amb d’oli, e assasonnar. Mesclar regularament. 4- Copar (...)

  • Lo retortilhat - Rétortillat per Kyllian Hartanerot

    , par Marc Lagaly

    Retortilhat
    Per far un retortilhat cal : 300 (très cents) gramas de toma fresca de l’Aubrac 1 (un) kilograma de panatas 10 (dètz) gramas de fromatge de Laguiòla Per aprestar lo retortilhat : Cal far fregir, dins un pauc d’òli, las panatas copar en rodèlas. Quand es cuèch e daurat, apondre la toma (...)

  • Lou Prunat

    , par Marc Lagaly

    Pour accomoder la prune d’une manière originale, voici la recette du Prunat, transmise par nos grand-mères. Ingrédients : 500 g de prunes Reine-Claude ; 250 g de farine ; une cuillérée à soupe de sucre ; trois oeufs entiers ; 100 g de beurre fondu ; une pincée de sel ; 75 g de sucre semoule ; 15 g de (...)