Lo retortilhat - Rétortillat per Kyllian Hartanerot

, par Marc Lagaly

Retortilhat

Per far un retortilhat cal :
-  300 (très cents) gramas de toma fresca de l’Aubrac
-  1 (un) kilograma de panatas
-  10 (dètz) gramas de fromatge de Laguiòla
Per aprestar lo retortilhat :
-  Cal far fregir, dins un pauc d’òli, las panatas copar en rodèlas.
-  Quand es cuèch e daurat, apondre la toma fresca copada en lamelas, e apondre lo fromatge finament atalhonat.
-  daissar fondre doçament puèi remenar per aver una mescla que file
-  Assesonar al vòstre gost e es prèste !

Rétortillat

Pour faire une rétortillat, il faut :
-  300 grammes de tomes fraiche de l’Aubrac
-  1 kilo de patates
-  10 grammes de fromage de Laguiole
Pour préparer la rétortillat :
-  Faire rissoler dans un peu d’huile les pommes de terre coupées en rondelle.
-  Quand elles sont cuites et dorées, ajoutez la tome fraiche, coupée en lamelles et ajoutez aussi le fromage finement haché.
-  Laissez fondre doucement puis remuez pour avoir un mélange filant.
-  Assaisonnez à votre gout et la rétortillat est prête