La Trufada - La Trufade per Rose Jougounoux

, par Marc Lagaly

TRUFADA

Aquo que cal : (4 personas)

- 1kg de patanas
- 400g de toma
- 1 gossa d’alh
- jolvert
- òli

Etapas de preparacion :

1- Pelar e lavar las patanas.
2- Copar en rondelas e aclapat la mitat.
3- Far coire pendent quinze minutas dins una padena amb d’oli, e assasonnar. Mesclar regularament.
4- Copar l’alh et botar dins la padena.
5- Copar la toma en lescas finas e las ajustar. Mesclar.
6- Daissar fondre la toma, e ajustar lo jolvert.

TRUFFADE

Ingrédients : (4 personnes)

- 1kg de pommes de terres
- 400g de tomme
- 1 gousse d’ail
- de l’huile
- du persil

Etapes de préparations :

1- Eplucher et laver les pommes de terre.
2- Couper en rondelles et en écraser la moitié.
3- Faire cuire pendant 15minutes dans une poele avec de l’huile.
4- Couper l’ail et le rajouter dans la poele.
5- Couper la tomme en lamelles et la rajouter. Mélanger.
6- Laisser fondre la tomme et rajouter le persil.