La sangueta de P. Decas

, par Marc Lagaly

Recette de la sanguette par Paulette Decas de Mercues, transcrite par Gael Lalabarde, de 4eme du Collège Gambetta de Cahors

La SANGUETA

- 1 ceba

- lo sang d’una pola

- de salça tomata

- un pessuc de pèbre e de sal

Botar de l’oli dins una padena.

Copar un ceba en talhons e botar dins l’òli cauda.

Una còp lo ceba daurada, vojar lo sang d’una pola dins la padena.

Al cap de cinc minutas, virar la sangueta dins la padena per còìre l’autre costat.

Vojar la salça tomata sur la sanguetta quècha.

Daissar còire a fuòc doç dusc’a qu’aje acabat de còire coma cal.

RECETTE SANGUETTE en Français.

- 1 oignon

- 1 poule

- sauce tomate

Mettre de l’huile dans une poêle.

Couper un oignon en tranche la mettre dans l’huile chaude.

Une fois l’oignon doré, verser le sang d’une poule dans la poêle.

Au bout de 5 minutes, tourner la sanguette dans la poêle pour cuire l’autre côté.

Verser la sauce tomate sur la sanguette cuite.

Laisser cuire a feux doux jusqu’a totale cuisson.

Gaël LALABARDE