La SANGUETA
1 ceba
lo sang d’una pola
de salça tomata
un pessuc de pèbre e de sal
Botar de l’oli dins una padena.
Copar un ceba en talhons e botar dins l’òli cauda.
Una còp lo ceba daurada, vojar lo sang d’una pola dins la padena.
Al cap de cinc minutas, virar la sangueta dins la padena per còìre l’autre costat.
Vojar la salça tomata sur la sanguetta quècha.
Daissar còire a fuòc doç dusc’a qu’aje acabat de còire coma cal.
RECETTE SANGUETTE en Français.
1 oignon
1 poule
sauce tomate
Mettre de l’huile dans une poêle.
Couper un oignon en tranche la mettre dans l’huile chaude.
Une fois l’oignon doré, verser le sang d’une poule dans la poêle.
Au bout de 5 minutes, tourner la sanguette dans la poêle pour cuire l’autre côté.
Verser la sauce tomate sur la sanguette cuite.
Laisser cuire a feux doux jusqu’a totale cuisson.
Gaël LALABARDE