Caulet gratinat a la Carcinòla

, par Marc Lagaly

Recette du chou gratiné à la quercynoise transcrite par Thomas Blanc de 4eme occitan du Collège Gambetta de Cahors.

Caulet gratinat a la Carcinòla

Los ingredients

Un brave caulet frisat
8 lescas de bacon
un topinon de burrada
1 mujòl
sal, pèbre, gruièra (o fromatge raspat)

1/Cal blanquir 10 minutas lo caulet copat a bocins
2/Dins un bòl, mesclar la crèma fresca e lo mujòl ,sal e lo pèbre .
3/Cal burrar un plat a crostadaurar
4/Cal botar una jaça de caulet 1/3 de la mescla a basa de crèma , una jaça de bacon
Cal renovar 3 còps, acabar per lo gruièra.
5/ Cal enfornar a 180° c pendent 30 minutas

Tirat del siti : http://labelleverte.info/chou-gratine-a-la-quercynoise

Chou gratiné à la quercynoise

Ingrédient :
Un beau chou frisé
8 fines tranches de poitrine fumée
1 pot de crème fraiche
1jaune d’œuf
sel, poivre, gruyère

1/Faites blanchir 10min le chou émincé.
2/Dans un bol, mélangez la crème, le jaune d’œuf, le sel et la poivre.
3/Beurrez un plat à gratin
4/Mettez s’y une couche de chou, 1/3 du mélange crème, une couche la poitrine fumée ; renouvelez 3 fois, terminez par le gruyère.
5/enfournez à 180°c pendant 30 min

Tiré du site internet : http://labelleverte.info/chou-gratine-a-la-quercynoise